Tejszínes zöldborsóleves

30 dkg Zöldborsó , 3 szál sárgarépa , Kis petrezselyemzöld + gyökérrésze , 5 dkg vaj , 1,5 dl tej , Pici cukor , Tojásos galuska levesbetétnek

A petrezselyemzöldet leszedegetem, megmosom, félreteszem. Előkészítem a zöldségeket. Karikára darabolom őket. Vajat felolvasztom, a vajon megpirítom a zöldségeket, megsózom őket, majd hozzáadom a zöldborsót, felöntöm vízzel, ízesítem. Amikor félig megfőttek a zöldségek, hozzárakom a tejszínt. Egy tojásból liszt és víz és csipetnyi só segítségével galuskát készítek. Összedolgozom, kevés vizet adok hozzá. Kanállal vagy szaggatóval egyforma galuskákat szaggatok. Kb 4-5 percig főzzük és lehet tálalni. Akkor mutat jól a leves, ha szép zöld színű marad a zöldborsó.