Tavaszi zöldségleves

20-30 dkg vaj , 1/2 kg karfiol , 4 db sárgarépa , 1 db fehérrépa , 1/2 zeller , 1/2 karalábé , 4 rúd tejszínes sajtkrém , só bors , 1 csomag friss petrezselyem , víz

A karfiolt apró rózsákra szedjük szét, majd pucoljuk meg a sárgarépát, a fehérrépát, a zellert és a karalábét. Vágjuk ezeket apró kockákra, majd pirítsuk meg a zöldségeket a vajon. Sózzuk meg és rakjuk hozzá a karfiolt és már csak vízzel kell felönteni. Negyed órán át főzzük, hogy a jó roppanósak maradjanak a zöldségek. Ezután a krémsajtokhoz, tegyünk egy merőkanál levest (a hőkiegyenlítés miatt) és jól keverjük el, majd öntsük hozzá a leveshez. A petrezselymet addig vágjuk apróra, majd tálalásnál szórjuk a tetejére. Tálalás előtt azért kóstoljuk meg elég sós-e, ha nem utólag még ízesítsük.