Csirkebecsinált leves

30 dkg csirke , mustár , 1 db nagy fej vöröshagyma , 2 gerezd fokhagyma , 30 dkg zöldborsó , 35 dkg gomba , 1 kanál só , pici őrölt bors , 1 teáskanál ételízesítő , tárkony , 1 db citrom , 2 db babérlevél , 1 db nagyobb sárgarépa , 1 db zeller  , 1 db kis karalábé , 10 dkg kelbimbó , 20 dkg karfiol , 50 dkg burgonya

A legírozáshoz: 2 tojás sárgája, 2 dl főzőtejszín Az apróra vágott vöröshagymát vajon vagy margarinon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, a zöldborsót és átpároljuk, majd a gombaszeleteket és tovább pároljuk.  Ha elpárolgott a víz, a csirkemell kockákat is hozzáadjuk, ezután borssal, az ételízesítővel, hozzáadjuk a felszeletelt zöldségeket, répát, zellert, karalábét, majd a kelbimbót és a karfiolt is beletesszük a levesbe.  Végül hozzáadjuk a babérlevelet, a tárkonyt, 1-2 szelet citromot, a kockára vágott burgonyát és készre főzzük.  Ha a hozzávalók megpuhultak, elzárjuk alatta a lángot és legírozzuk: a tojások sárgáját a főzőtejszínnel elkeverjük és a leveshez öntjük. Viszonylag sűrű levest kapunk.
Csirkebecsinált leves tálalása Dúsíthatjuk csipetkével.