Bableves csülökkel

1 db füstölt csülök , 50 dkg tarka száraz bab , 3 szál sárgarépa , 2 szál petrezselyemgyökér , 1 zeller , 1 csomó zöldség zöldje , 25 dkg burgonya

A rántáshoz: 1 fej közepes vöröshagyma , 2 gerezd fokhagyma , 1 kávéskanál pirospaprika , 3 evőkanál liszt

A csipetkéhez: 1 tojás , csipet só , olaj

Csülkös bableves elkészítése: A babot és a füstölt csülköt előző este beáztatjuk. Utána az áztatóvízzel mindkettőt odatesszük főni. Amikor félig megfőtt a bab, beletesszük a karikákra vágott zöldségeket és a kockára vágott burgonyát, a füstölt csülköt kivesszük, és apró kockákra vágjuk, majd visszatesszük a levesbe, és tovább főzzük. Amikor majdnem megpuhult a bab meg a zöldségfélék és a csülök, ekkor kezdem fűszerezni, megsózom, borsot és zöldséglevelet. Ezután készítek egy rántást és berántom. Csipetke tésztával gazdagíthatjuk, és készre főzzük.