Karalábé főzelék

1/2 kg darát sertéshús , 10 dkg rizs , 1 tojás , só, bors , 2-3 db karalábé , 2-3 ek liszt , 2 dl tejszín , víz , 1 csomag petrezselyem

A húst, a rizst, a tojást megsózzuk, megborsozzuk, majd jó összekeverjük és kis gombócokat formálunk. Az apróra vágott karalábét belehelyezzük egy gőzpárolós edénybe, erre tesszük a húsgombócokat, amit majd felöntünk a 3/4 vízzel. Ezt együtt betesszük a gőzpárolóba 20 percre. Ez idő alatt, a tejszínt elkeverjük egy ksi liszttel, majd 8 perc után a gőzpárolóból kiszedett edényből a párolásnál használt vízzel felöntjük és összekeverjük. Ezt a tejszínes szószt visszaöntjük a karalébéra és a húsgombócra és visszatesszük még a gőzpárólóba (12 percre). a végén megszórjuk egy ksi petrezselyemmel.