Tavaszi húspástétom

500 g darált sertéshús , 2 tojás , 1 kis hagyma , 1 tk petrezselyem , 50 g főtt sonka , 30 g reszelt gouda sajt
Mártás: , 200 g tejföl , 150 g joghurt , 2 ek majonéz , só, bors , 1 ek petrezselyem , 1 ek metélőhagyma , 1 ek kockára vágott piros és sárga színű paprika


Elkészítés: 1. A hagymát és a főtt sonkát vágjuk kis kockákra, a petrezselymet apróra. Keverjük össze az összes hozzávalót. 2. 6 db, egy-egy adag számára elegendő méretű formát kenjünk ki vajjal és töltsük bele a masszát. Beállítás: 100°C Időtartam: 16–20 perc 3. Miután elkészült, pihentessük a pástétomot néhány percig, majd borítsuk ki egy tányérra. 4. Eközben keverjük össze a tejfölt, joghurtot és majonézt, ízesítsük sóval és borssal, forgassuk bele az apróra vágott petrezselymet és metélôhagymát, valamint a kockára vágott paprikát.