Üdvözöljük Kedves Vásárlóinkat!
2 kg padlizsán , 3 dl olaj , 3 tojás , 1 ek mustár , 1 fej hagyma , só , bors A padlizsánokat héjában megsütjük rostlapon, vagy grill rácson kb. 30 percig 230 C fokon. Addig sütjük, amíg a bőre már szenesedik a padlizsánnak. A tojásból és az olajból majonézt készítünk. A megsült padlizsánból kivesszük a belsejét, kihűtjük és apróra vágjuk egy késsegítségével. A majonézhez hozzákeverjük, majd belereszelünk egy fej hagymát az apró lyukú reszelőn. Sóval, borssal ízesítjük. |
10 dkg sajtkrém, 10 dkg májkrém, 6 db tojás, 1 ek vaj, 1.5 dl tej, 1 ek liszt
Elkészítem a besamell mártást. Egy ek vajat felolvasztok, hozzáadok egy púpos evőkanálnyi lisztet, megpirítom, sózom, felöntöm tejjel, s folyamatos keveréssel addig melegítem, míg sűrű krumplipüré állagú nem lesz. Ezt a masszát sajtkrémmel ill. májkrémmel elkeverem. A megfőtt tojásokat kettévágom a sárgáját kiveszem, szűrőn átszűröm, és hozzáadom mindkét fajta krémhez. Majd habzsák segítségével megtöltöm a tojásokat a videón látható módon. |
500 g darált sertéshús , 2 tojás , 1 kis hagyma , 1 tk petrezselyem , 50 g főtt sonka , 30 g reszelt gouda sajt |
1 ek vaj , 1,5 dl tej , 1 ek liszt , 20 dkg cheddar sajt , 8 szelet gépsonak , só , bors Elkészítem a besamell mártást. Egy ek vajat felolvasztok, hozzáadok egy púpos evőkanálnyi lisztet, megpirítom, sózom, felöntöm tejjel, s folyamatos keveréssel addig melegítem, mig egy krumplipüré állagú nem lesz. Majd hozzáadom a sajtot és egy tortakinyomóba töltjük. A sonkába beletöltjük a sajtkrémet, majd felcsavarjuk. |