Pácok, pácolások

karaj , mustár , méz , rozmaring , só , bors , étolaj csirkemell , joghurt , fokhagyma , só , bors , étolaj csirkemell , terijaki szósz , olaj csirkemell , sómentes fűszerkeverék (rozmaring, zsálya, chili, paprika, paradicsom) , olaj , só A karajszeleteket két féle páccal készítjük: Az egyiket rozmaringos, a másikat mézes mustáros páccal: A húsokat sózzuk, borsozzuk. Külün- külön pácoló edénybe helyezzük. Mindkét oldalukat bekenjük mustárral. Az egyik karajt megszórjuk rozmaringgal, a másikra mézet csorgatunk. Mintha szendvicset készítenénk mindkettőre rakunk még egy-egy szelet húst. Majd ezeket is bemustározzuk. Étolajat öntünk a tetejükre. Befóliázzuk és betesszük a hűtőbe. Kb. 2 napig pácoljuk. Folyamatosan ellenőrizzük, hogy az olaj teljesen fedje el a húsokat, levegővel ne érintkezzenek. Csirkemell joghurtos, fokhagymás páccal: A fokhagymákat késsel összezúzzuk, majd aprítjuk. A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk. A joghurthoz hozzáadjuk a felaprított fokhagymát. Egy edénybe tegyünk a fokhagymás joghurtból. Erre kerüljön az első szelet hús. A csirkemell tetejére megint tegyünk a joghurtból, és így rétegezzük a húsokat. Fóliázzuk le és tegyük hűtőbe. Csirkemell terijaki páccal: Csirkemelleket kockára vágjuk. Ha megpácolódott a hús, kis nyársakat készítünk majd. Ebben 2 órát kell állnia a húsnak. Ha jól átitta a szószt, sötétbarna színű lesz a csirke. Pácolás után, nyárson kisütjük. Csirkemell alap pácolás: Az olajat és a fűszereket összekeverjük. Beletesszük a csirkemelleket. Pár óra után, kis olajon kisütjük. Sütés előtt ízlés szerint súzzok.