További információ:
Tejszínes-paradicsomos penne
Elkészítés: 30 perc
Hozzávalók 4 főre:
25 dkg penne, pár szem olívabogyó, 5 paradicsom, 200 g Parmalat főzőtejszín, 2 ek olívaolaj, 1 dl víz, 100 g reszelt sajt, 1 gerezd fokhagyma, 1 tk oregánó, 1 tk bazsalikom, 1 tk majoranna, só, fehérbors
Elkészítés:
1. A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, és héjukat lehúzzuk. Aztán apró kockákra vágjuk.
2. Egy kis olívaolajon megfonnyasztjuk a felkockázott paradicsomot és a fokhagymát.
3. Fűszerezzük, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot.
4. Amikor megolvadt a sajt, beleszórjuk az olívabogyókat.
5. Ezután lehúzzuk a tűzről, felöntjük tejszínnel és vízzel, majd visszatesszük főni.
6. A kész szószt összekeverjük a kifőzött penne tésztával és már tálalhatjuk is.
Összetevők:
Tejszín (98,5%) 20% zsírtartalommal
Tejfehérje
Módosított keményítő
Sűrítőanyag (karragén, szentjánoskenyérliszt, guar gumi)
| 100 g termékben |
---|
Energia | 866 kJ/210 kcal |
Zsír | 20,0 g |
amelyből telített zsírsavak | 12,4 g |
Szénhidrát | 4,3 g |
amelyből cukrok | 3,8 g |
Fehérje | 3,0 g |
Só | 0,08 g |