Arla Apetina lágy sajt 200g

A feta sajt Görögországból származik, már az ókori görögök is nagyon kedvelték. Neve azonban az olasz „fetta” szóból ered, ami „szelet”-et jelent, ugyanis vastag szeletenként tárolták fahordókban, majd szeletenként mérték ki és tálalták fel.
A feta sajt színe hófehér, állaga tömör, ugyanakkor krémes, felülete lyukacsos, ezért könnyen törékeny és morzsalékony. Íze jellegzetesen savanykás, kissé sós. Magas a kalcium és B12 vitamin tartalma – de a só és koleszterin tartalma is. Zsírtartalma 30-60%, általánosan 45%. A feta sajt kalória értéke 260kcl/100 gr.
Az eredeti feta kecsketejbõl készült, ez a verzió krémesebb és puhább, mint a juh- vagy tehéntejjel kombinált verziók. Manapság a görög feta juh- és kecsketejbõl készül – a kecsketej maximum 30% részt alkothat. A tejet felmelegítik, majd oltóanyaggal hagyják megaludni. Az aludttejbõl a savót leválasztják, a maradékot összepréselik. A keletkezett masszát kissé megszárítják, majd nagy blokkokra (vastag szeletekre) vágják, amiket egy fahordóba (manapság nagyüzemi fémtartályba) tesznek és sós vízben hónapokon keresztül érlelnek.

923 Ft/db
Egységár: 4 615 Ft/KG

Bevásárló lista

Kérjük a kiszállításkor történő vásárláskor tájékozódjon a termékeken szereplő információk alapján!


Facebook megosztás

További információ:

Összetevők: Tej, Étkezési só (3,4%), Savanyúságot szabályzó anyag (E 575), Oltóenzim, Zsírtartalom a szárazanyagban: min. 40%. Tápértékre vonatkozó információk 100 g termék: Energiatartalom 930 kJ / 220 kcal; Fehérje 13 g; Szénhidrát 4 g; Zsír 17 g; Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal). Tárolás: Felbontás után a terméket max. +8°C hőmérsékleten kell tárolni és 7 napon belül felhasználni.