Waldorf saláta

2 db alma , 1 tojás , 1 ek mustár , 1,5 dl olaj , 1 db citrom , 10 dkg dió , 1 csom zellerszár , 1 db zeller , só bors

Elkészítem a majonézt. egy db tojássárgájához egy kiskanálnyi mustárt adok, s kb 1,5 dl olajjal lassan öntögetve, elkeverem, a videón látható módon. A zellert apró kockára vágom, majd a gőzpárolóban megpárolom 100 c-on 10 percig. A zellerszárat is olyan apró kockára vágom, mint a zellert. Az almát is kockákra vágom. Egy kis citromlével meglocsolom. A zellerszárat a citromleves apró almakockákkal összekeverem. A diót enyhén összedarabolom, majd hozzáadom, és a majonézzal elkeverem. Hozzáadom a megfőtt zellert, borssal és ha szükséges sóval ízesítem.
Hozzávalók áruházunkban