További információ:
A kuszkusz marokkói nemzeti étel, búzatésztából készült apró darabocskák.
A búzatésztából készült tésztát, egy apró lyukacskákkal teli reszelőn átpréselik, így lesznek még a tarhonyánál is apróbb szemek.
Felhasználása: köretként, főételként. Levesben tésztaként is ehető, valamint csemegeként salátákkal, szószokkal, mártásokkal is el lehet fogyasztani.
Elkészítése: vízben megfőzni, vagy gőzben megpárolni, amíg puha lesz.
Jó tudni: a marokkóiak a búzából őrölt darát vízzel és liszttel szórnak be és a kezükkel addig formálják, amíg a daraszemcséket finom lisztréteg vonja be. Marokkóban nem pirítják, hanem lassan párolják az ételt. A kuszkuszt is mindig párolva készítik el, de sohasem főzik más étellel összekeverve. Kuszkuszpároló edényben gőzben párolják, aminek hatására megdagad és megpuhul.
Kiszerelés: 500 g