További információ:
A paradicsomban található a legmagasabb mértékben a likopin nevű színanyag, amely antioxidáns hatású, semlegesíti a szabadgyököket, védi a szervezetet a rák kialakulásától – és hő hatására sem károsodik.
- magas vitamin (C-, A-, B1-, B2- E-vitamin) és ásványi anyag tartalmú (kálium, foszfor, szilícium)
- erős antioxidáns hatású
- gátolja a rákos sejtek kialakulását
- remek vértisztító és méregtelenítő
- védi a májat
- serkenti az immunrendszer működését
- jótékony gyulladásos megbetegedésekre
- hasznos méregtelenítő
- külsőleg bőrproblémákra, napégésre, sebgyógyulásra is kiváló (fertőtlenít, tisztít)
Zöldség vagy gyümölcs a paradicsom?
"Gondoljunk csak a szántóföldön, vagy kertben termelt sárga- és görögdinnyére: ezeket zöldségként termelik, de egyértelműen gyümölcsként fogyasztják. A paradicsomot is zöldségként, magvetéssel és palántaneveléssel termelik, de nyersen is élvezik. Mind a két növény egynyári, ősszel elpusztuló, lágyszárú növény, a termésük pedig botanikailag: gyümölcs." /forrás:balintgazda.hu/
Származási ország, minőségi és méret besorolás szempontjából, a kiszállításkor a csomagoláson feltüntetett adatok a mérvadóak. Lásd ászf