Francia saláta

2 db burgonya , 2 db sárgarépa , 1 db alma , 15 dkg zöldborsó , 10 dkg zeller , 10 dkg uborka , 1 dl tejföl , 1 citrom Majonézhez:  1,5 dl olaj , 1 teáskanállnyi mustár , 1 tojássrágája

Elkészítem a majonézt. Egy db tojássárgájához egy kiskanálnyi mustárt adok, s kb 1,5 dl olajjal lassan öntögetve, elkeverem, a videón látható módon. Majd sózom, borsozom, tejföllel elkeverem.  A zöldségeket apró kockára feldarabolom.  Gőzpárolóban megpárolom. Persze a zöldborsót nem kockázom. Az uborkát apró kockára vágom és az almát is. Egy citrom levét ráöntök, és összekeverem a kihűlt megfőtt zöldségekkel, majd a majonézzel, szükség esetén sózom, borsozom.